Open/Close Menu Spaan Advocatuur staat voor kwaliteit, nauwe betrokkenheid, persoonlijk contact en streeft naar toegankelijke, betaalbare, resultaatgerichte juridische dienstverlening.

Talent

Talent

Stel je voor.
Je woonde in een welvarende wijk van de stad. Je maakte deel uit van een stabiel en liefdevol gezin. Je woonde in een leuke buurt. Dagelijks was je te vinden op het schoolplein van de school waar je samen met je vriendjes aan het voetballen was.

De werkelijkheid is anders.
Je woont daar niet. Je woont in een andere wijk. Daar waar problemen van een andere orde zijn. Je woont daar waar iedere maand een tekort aan alles is. Aan geld, aan eten, aan kleding. Je woont daar waar een overschot aan schulden is. Welke weer een bron zijn voor de ruzies thuis. Je woont daar waar leven overleven is. Daar waar voetbal je ontsnapping is. Iedere dag tot ’s avonds laat op het plein van de school.

Je vriendjes namen je mee naar de plaatselijke voetbalclub. Je talent viel op. Maar na verloop van tijd bleef je weg. Er waren teveel problemen thuis. Daar ging alle energie naar toe.
In die periode en tegen deze achtergronden vroeg iemand jou een pakketje af te leveren. Je kreeg er een kleine vergoeding voor. Je wist niet wat er in dat pakketje zag. Je had er ook niet naar gevraagd.

Het pakketje werd op het afleveradres onderschept door de politie. De inhoud was verdacht en je werd aangehouden.
Je moest voor de rechter verschijnen. Een aantekening op je strafblad was wel het laatste dat je kon gebruiken. Je was namelijk heel goed bezig met je opleiding. Je moest nog een stage gaan doen en daarvoor had je een verklaring omtrent het gedrag, een VOG nodig.

Op de zitting werden er door de rechter vraagtekens geplaatst bij je wetenschap. Was je nu echt zo naïef geweest? Maar er speelde nog iets in het dossier. De inhoud van het in beslag genomen pakketje was niet nader onderzocht. En dus kon er niet vastgesteld worden dat het om een bij wet verboden inhoud ging. Jij kon er geen uitspraken over doen. Jij wist niet wat je had afgeleverd.

De rechter besloot jou vrij te spreken. Met de extra toevoeging jou nooit weer in de rechtszaal te willen zien.
Je had je vaak afgevraagd hoe het zou zijn gegaan met je leven als je je vrij in je hoofd zou hebben gevoeld. Als je eindelijk vrij van zorgen voluit voor je toekomst had kunnen gaan.
Met een beetje hulp van goede mensen om je heen maar vooral dankzij jouw eigen veerkracht en talent ben je weer opgestaan. Er liggen weer nieuwe kansen.

En jij gaat ze allemaal pakken! Afgesproken?